Fantastisk fin filtning

Jeg har tidligere arbejdet en del med filtning af løs uld, både med og uden stof. Uldens egenskaber er ganske fantastiske og det er somme tider helt skørt at opleve, hvordan et produkt kan ændre sig til noget helt andet, når ulden har været i gang med sin filteproces… Når jeg hækler med uldgarn bliver jeg derfor ofte fristet til at udnytte uldens filteri og lige se, hvad der mon sker, hvis jeg vasker tingene lidt hårdt ;-) Her har jeg billeder af ‘før og efter’ af to hæklede grydelapper. Størrelsen svandt fra 24×24 cm til 19×19 cm, altså en krympning på cirka 20% – efter 3 vaske ved 60 grader. Det er ikke meget, når man sammenligner med filtning i den løse uld, hvor man somme sider skal beregne en krympning på omkring 30% blot ved lette kast, rul og opskylning i varmt vand… Alt i alt sjovt og spændende – og pludselig åbner der sig mange muligheder for anvendelse af hæklede uldprodukter. Og behøver jeg at nævne, at min kære far blev glad for fødselsdagsgaven? ;-)

ufiltet grydelap filtet grydelap